Edirne bayırınıı hangi sıklıkla ziyaret edersiniz?

Bu Blogda Ara

20 Şubat 2010 Cumartesi

Aşk mı ?

Güzel şeylerden bahsetmek güzeldir her daim..
Aşk mesela ya da sevgi..
Nedir aşk ?
Kimine göre büyüktür, yücedir. Kimine göre ise değersiz.. Ama duyguların en yoğun yaşandığı dönemdir aşk.. Ucu bucağı yoktur. Ne kadar çok arzularsan o kadar büyüktür.
Hayaldir aşk.. Hayal edebildiğin kadar geniştir. Ama hayalinin süresi kadar da kısa..
Bu yüzden sevgi der bazıları. Gerçekten sevmek, çok sevmek ve çok sevilmek..

Sevgi mi büyüktür yoksa aşk mı ? Sorduğunuz kişiye göre değişir. Eğer devamı gelmeyecekse yıkımdır aşk.. Aşk'ın olduğu dönemde aile olamadıysan, sevgiliden öteye gidemediysen, yani bir anne baba, bir dost, bir sırdaş olamadıysan yıkıcıdır aşk.. Hani nerede kaldı büyüklüğü, yüceliği ? Sevgiye dönüştüremediysen aynı şiddette, hata sendedir ya da karşındakinde.. Ama mutlaka bir yerde eksik kalan bir yer vardır, oturmamıştır taşlar yerine.. En ufak bir sallantıda yıkılırsın.
Aşık olduğu kadar şiddetli sevemiyorsa o seni, yapacak hiç bir şey kalmaz geriye.. Muma dönersin, erirsin yavaş yavaş ama bir gün mutlaka bitersin.. Oysa şamdan olabilmektir mesele.. İstediğin sürece yanmak ve istediğin kadar aydınlatmak.. Bu da sevmektir haliyle.

Bir insan gerçekten aşıksa eğer, bulunduğu hiç bir ortam cezbetmez onu. Sadece aşık olduğu kişiyi düşünür, onunla yatıp onunla kalkar. Sabah yüzünü yıkarken, kahvaltı ederken ya da ne bileyim herhangi bir iş ile uğraşırken aklında sadece aşık olduğu kişi vardır. Günün herhangi bir saatinde herhangi bir tatlı kelime mutlu edebilmelidir, eder de nitekim.. Peki ya bir gün onu gördüğünde heyecanlanmazsan ? Yanına giderken ellerin terlememeye başladığında ne yapacaksın ? Aşk bittiğinde sevgiyi hapsedemediysen kalbe bir ilişkiyi nasıl yaşayacaksın ?

Herşeyi olduğu gibi bırakıp gitmek kolay olandır. Yakışmaz hiç kimseye.. Ya sırtına alacağın vebal ? Günden güne büyüdükçe sırtındaki aşk kamburu nasıl susturacaksın içindeki sesi ? Ya sevemezsen aşık olduğun kişiyi ? Sevemezsen aşkın da önemi yoktur, fedakarlıkların da.. Yapılacak hiç bir şey de yoktur. O zaman sen söyle hangisi daha güzel ? Hangisi günah ?

Mucci

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder